سوالات آیین نامه : تابلوهای راهنمایی و رانندگی و کاربرد آنها
تابلوهای راهنمایی و رانندگی جزو مهمترین علائم راهنمایی و رانندگی هستند و بخش مهمی از سوالات آیین نامه را تشکیل میدهند، پس هر کسی که قصد دارد تا در آزمون آیین نامه شرکت کند باید به این بخش از سوالات آیین نامه تسلط کافی داشته باشد. در این آموزش قصد داریم بطور کامل انواع تابلوهای راهنمایی رانندگی را به همراه تصاویر و توضیحات به شما معرفی کنیم، پس در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
تابلوهای راهنمایی و رانندگی چیست؟
علائم و تابلوهای راهنمایی و رانندگی مجموعهای از نشانهها و تابلوها هستند که برای هدایت، اطلاعرسانی، هشدار و تنظیم رفتار رانندگان و عابران پیاده در جادهها و خیابانها استفاده میشوند و جز مهمترین سوالات آیین نامه به حساب میآیند. به طور کلی دسته بندی تابلوهای راهنمایی و رانندگی شامل ۷ دسته می باشد که شامل: 1- تابلوهای هشدار دهنده یا اخطاری 2- تابلوهای بازدارنده یا انتظامی 3- تابلوهای آگاهی دهنده یا اخباری 4- تابلوهای راهنمای مسیر 5- تابلوهای مکمل 6- تابلوهای محلی 7- برچسب ها
1-تابلوهای هشدار دهنده یا اخطاری
این علائم برای اطلاعرسانی و هشدار به رانندگان درباره خطرات احتمالی و شرایط غیرمعمول جاده استفاده میشوند. این تابلوها بیشتر به شکل مثلث با نوارهای حاشیه قرمز رنگ و زمینه سفید رنگ هستند و همانطورکه از نامشان پیداست، بیانکننده خطر هستند. برخی از علائم هشداردهنده عبارتند از: تقاطع، گذرگاه عابر پیاده، دست انداز، سربالایی و سر پایینی.
2- تابلوهای بازدارنده یا انتظامی
این علائم به منظور منع یا محدود کردن انجام برخی اعمال در رانندگی استفاده میشوند و بخش مهمی از سوالات آیین نامه بشمار میروند. این علائم بیشتر به صورت دایره با نوار حاشیه قرمز رنگ هستند و نوع ممنوعیت را به وسیله علامت خاص نشان میدهند. برخی از این تابلوهای بازدارنده شامل مواردی مانند: سبقت ممنوع، بوق زدن ممنوع، توقف مطلقا ممنوع و گردش به راست و چپ ممنوع هستند.
3- تابلوهای آگاهی دهنده یا اخباری
یکی دیگر از دستههای مهم علائم راهنمایی و رانندگی تابلوهای آگاهی دهنده یا اخباری هستند که وظیفه اصلی آنها ارائه اطلاعات مفید به رانندگان و کاربران جاده است. این تابلوها معمولاً برای هدایت رانندگان به مقصدهای خاص، نشان دادن مسیرها و ارائه اطلاعات درباره امکانات جادهای در طول مسیر به کار میروند و شامل دو دسته دستوری و غیر دستوری هستند. برخی از علائم آگاهی دهنده عبارتند از: پارکینگ، زیرگذر یا روگذر، آزاد راه و بیمارستان.
4- تابلوهای راهنمای مسیر
بخش دیگری از تابلوهای راهنمایی و رانندگی موجود در سوالات آیین نامه، تابلوهای راهنمای مسیر است که به رانندگان کمک میکنند تا بدون اشتباه به مقصد برسند و از مسیرهای جایگزین، خروجیها و تقاطعها اطلاع داشته باشند. شکل آنها هم اغلب مستطیلی و در مواردی دارای فلشهایی برای نشان دادن جهت حرکت است مانند: راهنمای مسیر شهرها.
5-تابلوهای مکمل
تابلوهای مکمل بخشی از علائم راهنمایی و رانندگی هستند که به منظور تکمیل اطلاعات سایر تابلوها استفاده میشوند. این تابلوها اطلاعات بیشتری درباره شرایط خاص یک مسیر یا محدودیتهای جادهای ارائه میدهند و به تابلوهای اصلی کمک میکنند تا پیامهای خود را بهطور دقیقتر و واضحتر به رانندگان منتقل کنند.
6-تابلوهای محلی
این نوع تابلوها که معمولاً به شکل مستطیل یا مربع هستند، جهت و محدوده جاده را مشخص میکنند و به همین دلیل رانندگان از این تابلوها برای رسیدن به مقصدشان استفاده میکنند تا متوجه شیب شدید جاده یا باریک شدن جاده شوند و از مسیر اصلی منحرف نشود. برخی از این تابلوها عبارتند از: تابلوهای حاشیه نما و جهت نما.
7-برچسبها
بخشی دیگر از سوالات آیین نامه میتواند در مورد برچسبها باشد. این برچسبها معمولا بر روی ماشین زده میشوند و اطلاعاتی را در مورد راننده به ما میدهد مثلا برای زمانی که راننده خودرو ناشنوا و یا معلول است.
تابلوها و علائم راهنمایی و رانندگی همیشه بخش مهمی از سوالات آیین نامه بوده است. این علائم کاربردهای فراوانی دارند این تابلوها همیشه مسیر درست را به ما نشان میدهند و همچنین ما را از خطرات موجود در مسیر و ممنوعیتها آگاه میکنند. این علائم همچنین نقش بسیار مهمی در بهبود جریان ترافیک دارند. پس به همین دلایل مطالعه این بخش از سوالات آیین نامه بسیار مهم است.